A Duna Group megvenné a lengyel Mota-Engil Central Europe cégcsoportot

A Duna Group megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlásáról.

2023. december 27.

A Duna Group megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlására, amely Lengyelország építőipari és ingatlanfejlesztési piacának aktív szereplője - közölte az építési betontermékeket gyártó Duna Aszfalt Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A cégvásárlás végrehajtásához az illetékes lengyel hatóságok és egyes finanszírozó intézmények engedélye is szükséges, ezek megszerzését a felek 2024 első fél évében tervezik.

A tranzakció a Duna Group nemzetközi jelenlétének növekedését, az építőipari szakmában betöltött szerepének megerősítését, továbbá a magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérését szolgálja - olvasható a társaság közleményében.

A Duna cégcsoport a magyarországi mélyépítés meghatározó szereplője, vezető vállakozása a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., amelynek részvényeit a BÉT Xbond platformján regisztrálták. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Duna Aszfalt nettó árbevétele 2022-ben 242,63 milliárd forintot, 2021-ben 303,32 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 12,28 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 30,44 milliárd forint volt az adózott eredménye.

MTI;  fotó: a Kalocsa-Paks híd építése, fővállalkozó: Duna Aszfalt (NIF) 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©