Átadták a Gulner Gyula általános iskola új épületszárnyát

A projekt a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósult meg.

2023. augusztus 22.

Befejeződött a Külső-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott Gulner Gyula Általános Iskola új épületszárnyának építése. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében 5 új tanterem, konyha és étkező valósult meg. Az átadó eseményen részt vett Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Rihmer Aurél, a Gulner Gyula Általános Iskola igazgatója.

A Gulner Gyula Általános Iskola hátsó részén elhelyezkedő földszintes épületét elbontották és a helyére egy 40 x 12 – 15 méteres, új rész épült meg, amelyben 5 új tanterem, könyvtár, konyha és étkező kapott helyet. Az új épületrész alapterülete 825m2, a termek mellett vizesblokkokat, közlekedőket és szertárakat is kialakítottak. Az akadálymentes közlekedést egy személyi felvonó is segíti.

Az iskola főépülete 1926-ban épült 8 tantermes iskolaként, nem csak a kornak, de példamutatóan a jövőnek is megfelelő, időálló minőségben. A beruházásnak köszönhetően egy teljesen új épületrész jött létre, férőhelye jelentősen kibővült, 156 fővel emelkedett, amely képes befogadni a megemelkedett tanulólétszámot, így immár 616 tanuló befogadására vált alkalmassá. A beruházásnak köszönhetően az itt tanuló gyermekek megújult iskolában kezdhetik a 2023/24-es tanévet.

A BMSK jogutódjaként az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata megbízásából megvalósult projekt teljes összege bruttó 930.378.083 Ft, mely hazai forrásból valósult meg a TÉR Kft. kivitelezésében.

Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©