Turisztikai megaprojekt Balatonfüreden

2025 folyamán nyílik Balatonfüred új szállodakomplexuma a közkedvelt Tagore sétány központjában.

2023. szeptember 13.

A már elkészült és használatba adott modern 203 férőhelyes kikötő szárazföldi területén 102 szoba, 4 étterem, 24 apartman, 188 férőhelyes mélygarázs, hangulatos parti sétány – ez vár majd ránk a 2 hektáros balatonfüredi BalaPort szálloda és apartman komplexumban, ahol már megkezdődött a belső terek kialakítása és a külső részek építése a szerkezetkész épületeken.

Különleges és egyedülálló

Jelenleg az ország egyik legnagyobb és legkomplexebb turisztikai fejlesztése zajlik Balatonfüreden a Tagore sétány központi területén. Szepesi Richárd, a beruházás megálmodója, és a saját, illetve résztulajdonában álló vállalkozások -szakmai irányítója szerint a turizmusban a tematikus szállodáké a jövő. „Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalatom alapján úgy vélem, létjogosultsága csak valami különlegesnek, egyedülállónak lehet. A Balatonfüreden épülő projekt pedig ilyen lesz.

„Dolce vita” életérzés

A tervek szerint 2025 folyamán nyílik meg Balatonfüred új ötcsillagos szállodája, a Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort. A szabadidős és üzleti utazókat egyaránt kiszolgáló turisztikai komplexum a francia Riviéra 1960-as évekbeli csillogását idézi majd, és a „dolce vita” olasz életérzés hangulatát árasztja, finom szinergiát teremtve a klasszikus és modern stílusok között. „Egyszerre tükrözi majd az örök vízparti hangulatot és a mai kor igényeit, amihez háromezer négyzetméteres wellness részleget alakítunk ki kültéri és beltéri medencékkel, fitness teremmel, spa-val és különleges szaunaparkkal. A szálloda több étteremben, egy Balatonparti bárban és egy poolbárban nyújt majd kimagasló kulináris élményeket, ismert hazai brandek üzemeltetésében” – ígérte Szepesi Richárd, Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanfejlesztője.

A hotel főépületétől keletre illetve nyugatra eső különálló épületekben (BalaPort Residence) összesen 24 apartman kerül kialakításra az egy hálószobástól a 3 hálószobás kategóriáig. Az apartmanok tervezett műszaki átadása 2024 év vége. Emellett a turisztikai komplexum része a Balaton legmodernebb kikötője is, amely tavaly nyáron készült el és mára kiemelkedő foglaltsággal üzemel. Mind a panorámás apartmanok, mind a kikötő-helyek tekintetében nagy az érdeklődés, a fejlesztő szerint a komoly kereslet a projekt különlegességének és az épülő ingatlanok prémium minőségének köszönhető.

Hangulatos környezet

A közműfejlesztés mellett jelentős közérdekű fejlesztések is megvalósulnak: ilyen lesz például az európai tengerparti kikötők hangulatát idéző sétány és egy tervezett napozó stég. A parti promenád parkosítására és fásítására is nagy hangsúlyt fektetnek. A fenntarthatóság jegyében tervezik a csapadékvíz gyűjtését és a Balatonba való visszatáplálását is.

Az egész régió fejlődik

A BalaPort egyedülálló projekt hozzájárul a város fejlődéséhez, a munkaerő megtartásához és a konferenciaturizmust is erősíti. Bóka István, Balatonfüred polgármestere hangsúlyozta, hogy a négyévszakos üzemelés segíti a Balaton turisztikai idényének meghosszabbítását, ezzel biztonságos munkahelyeket teremt, és magával vonz olyan fejlesztéseket is, amelyek nem köthetőek kifejezetten a nyári időszakhoz. Ez jelentős fejlődést jelenthet nem csak a városnak, de az egész balatoni régiónak is.

Beszédes számok

A szerkezetkész épületek jelzik, hogy a fejlesztés időben elkészül, a 22,5 milliárd forintos projekt műszaki átadásának megkezdése 2024 végére várható. A komplexum közel 6,9 milliárd forint vissza nem térítendő Kisfaludy 2030 MTÜ támogatás mellett, 3,5 milliárd forint hitelből és 12,1 milliárd forint önerőből épül, amelynek egy részét az apartmanok és a hajóhelyek hosszú távú értékesítéséből teremtette elő a társaság. A szakember azt is hozzátette, hogy a BalaPort ötcsillagos szállodája, a Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort, a világszerte elismert Marriott International szállodahálózat első vidéki tagjaként kezdi meg a működését alig két éven belül.

Balaport sajtóközlemény; látványtervek: 81Font, fotó: Mohai Balázs

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©