Befejeződött a görbeházi csomópont fejlesztése

Átadták az M3–M35 autópálya görbeházi csomópont II. ütemének fejlesztéseit. 

2023. december 18.

Átadták az M3–M35 autópálya, görbeházi csomópont II. ütemének fejlesztéseit.

Ennek részeként elkészült egy felüljáró, illetve a Debrecen-Nyíregyháza, Nyíregyháza Debrecen irányú közúti forgalmat segítő felhajtó is. A görbeházi csomópont, amely az M3, illetve az M35-ös jelű autópályák találkozási pontja első ütemének elkészültekor, 2004-ban hiányoztak a Nyíregyháza - Debrecen kapcsolatot biztosító „C" illetve „D" jelű ágak. Ezeket az M3 - M35 autópályák elválási csomópontjának megvalósításakor megtervezték, és az ágak csonkjait is kiépítették a beruházás során, hogy a későbbi építéssel a pályák forgalmát ne zavarják.

A „C" ág a Nyíregyháza irányából az M3-as autópályán érkezők számára nyújt lehetőséget Debrecen irányába tovább haladni. A „D" ág a Debrecen felől az M35 autópályán, Nyíregyháza irányába az M3 autópályán való tovább haladást biztosítja. Az elkészült új útszakasz hossza összesen 1 km, melyből a híd 101,5 méter. A tervezési sebesség 60 km/h.

A fejlesztés kivitelezője a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. volt, a projektet mintegy nettó 4,9 milliárd forint hazai forrásból valósították meg.

Építési és Közlekedési Minisztérium

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©